1 дец

Јавни ЕСКО пројекат – Одржан први састанак са управницима стамбених заједница одмах након расписивања јавног позива

(0)

Привремени орган града Краљева је на седници одржаној 30.11.2023. године донео одлуку о расписивању Јавног позива за избор стамбених заједница – кандидата за енергетску санацију стамбених и стамбено-пословних зграда прикључених на систем даљинског грејања на територији града Краљева.

Заинтересоване стамбене заједнице могу конкурисати до краја календарске 2023. године, а све информације и обрасце могу наћи на www.kraljevo.rs и www.toplanakv.rs

Одмах након расписивања јавног позива у сали градске скупштине одржан је састанак са управницима стамбених заједница. Председник привременог органа града Краљева др Предраг Терзић и директор ЈЕП „Топлана“ Краљево Александар Несторовић су представили концепт пројекта заинтересованим управницима, а затим одговарали на бројна питања везано за пројекат. Велики број окупљених управника,на синоћном састанку, показује да постоји свест и интересовање грађана везано за енергетску санацију зграда, уштеду енергије и естетику целог града.

На састанку су били присутни и чланови комисије која ће вршити избор и рангирање стамбених заједница. На бодовање утичу два критеријума – велика специфична потрошња топлотне енергије на годишњем нивоу и проценат заитересованих станара за учешће у пројекту.

Categories: Новости
to-top